Viljandi Vabaduse platsile kerkib hiiglaslik madu ja järve äärde jääskulptuur

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeva õhtupoolikul hakkas puidust madu vaikselt vormuma. Valmis peab see kustnike Mike Shnsho (vasakul) ja Khaled Alwarea sõnul olema reedeks.
Esmaspäeva õhtupoolikul hakkas puidust madu vaikselt vormuma. Valmis peab see kustnike Mike Shnsho (vasakul) ja Khaled Alwarea sõnul olema reedeks. Foto: Marko Saarm

Sel reedel algab Viljandis neljas visuaalkunstifestival Viljandi Tuled, mis on senistest suurim ning millele rahvusvahelist mõõdet annavad siia mitu installatsiooni püstitavad kunstnikud.

Vabaduse platsile kerkib kuus meetrit kõrge ja 12 meetrit lai puidust madu. Selle tükkide angaarist väljatoomist alustasid visuaalkunstifestivali Viljandi Tuled ja Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avatud kutse võidutöö loonud Süüria ja Prantsuse arhitektide rühmituse UV LAB liikmed Khaled Alwarea ja Mike Shnsho juba esmaspäeval ning seejärel asusid nad installatsiooni kohapeal kokku monteerima. Lõpptulemuseks on teos, mille sisse on pandud valgus, ning festivali avapäeval saab seda näha täies hiilguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles