KAIRI KÄRNER Kogukondade vastandamine ei lahenda ühtegi probleemi

Kairi Kärner
, lapsevanem
Copy
Kairi Kärner, lapsevanem (Reformierakond)
Kairi Kärner, lapsevanem (Reformierakond) Foto: Elmo Riig

Lapsevanemana ei ole ma põhimõtteliselt nõus Ülo Tuvi väitega, et Tarvastu piirkonna lasteaedade ehk siis Mustla, Kärstna ja Soe maja ühine projekteeritav ujumisbassein Soele tuleks asendada Leie lasteaialastele ruumide leidmise ja ülevalpidamise rahastamisega. See on kujundlikult sama jabur nagu õpetajate streigi ajal mõte teaduselt raha ära võtta, et õpetajate palka tõsta.

Soe maja on Tarvastu lasteaia suurim ning seal on neli rühma. Väiksemad on Mustlas, mis ei mahuta rohkem kui kaks rühma ja eelkooliealiste rühma koolimajas, ning Kärstna mõisas, kus on kaks rühma. Suislepa ja kaugemate külade inimesed veavad üldjuhul lapsi Soele või Kärstnasse.

Leie on sama väike armas koht nagu Suislepa. Enne kui Suislepas kool ja lasteaed suleti, käisid arutelud, millega püüti leida lasteaiale asendusruume mõnes korteris või soojakut rentides, üks kodanik pakkus isegi oma maja välja. Suislepas oli ja on seni vähemalt ühe rühma jagu lapsi, kuid eks vallale oli majanduslikult otstarbekam vedada lasteaialapsi Suislepast umbes 15 kilomeetri kaugusele Soele, kui et lasteaiarühma Suislepas üleval pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles