Vallavanem võitis omas masinaklassis Otepää ralli

Sakala
Copy
Põhja-Sakala vallavanem Karel Tölp näitas koos kaardilugeja Sander Sinioruga Otepää Talverallil kiiret sõitu.
Põhja-Sakala vallavanem Karel Tölp näitas koos kaardilugeja Sander Sinioruga Otepää Talverallil kiiret sõitu. Foto: Fotokratt

Põhja-Sakala vallavanem Karel Tölp osales reedel ja laupäeval Otepää ja Kanepi valla teedel sõidetud Otepää Talverallil, mis oli ühtlasi Eesti autoralli meistrivõistluste teine etapp, ning tuli koos kaardilugeja Sander Sini­oruga oma masinaklassis EMV8 esikohale.

Üldarvestuses teenisid Ford Fiesta R2-ga sõitnud Tölp ja Siniorg 16. koha.

EMV8 klassi võidu tõid paarile Tölbi arvates kogemused. «Ilmselt sellel võistlusel olid kogemused niivõrd palju suuremad,» lausus ta. «Järgmine auto oli sõitnud veel vähe rallisid.»

Teeolude kohta nentis Tölp: «Reedeõhtused katsed olid väga hea pinnase peal ja väga hea oli sõita. Aga laupäeval see circa sada kilomeetrit ... sellistes tingimustes ei olnudki sõitnud. Kõigi sõitjate jaoks oli ääretult keeruline. Väga paljud autod olid vallis. Kes sai välja, kes ei saanud ja kes kui palju aega sinna kaotas.»

Nagu Tölp selgitas, oli sel rallil reegel, et kui öösel tuleb lumi maha, siis seda ära ei lükata, et vallide asukohad ei muutuks. Nii kattis teid paks raske lörtsikiht. Tölbi sõnul võis hangedes näha palju jälgi ning palju kordi tuli seal olevate autode tõttu hoogu maha võtta.

Eriti keerukas oli Tölbi hinnangul ralli kaheksas katse, mis kulges suuresti kitsal RMK teel ja kus tuli sõita nagu mööda trammirööpaid. «Väga kitsas tee ja sügavad kraavid ääres. Kui sinna läksid, siis sealt välja enam ei saanud. Inimestest ei oleks ka abi olnud ja ega metsa vahel olnudki inimesi võtta.»

Võistluse avapäeval sõitsid Tölp ja Siniorg endale EMV8 klassis 35,6-sekundilise edu sisse. Laupäev jätkus kaheksa kiiruskatsega ning võistlejaid ­ootas ees 94,68 kilomeetrit. Finišis olid esimesena jälle Tölp ja Siniorg. Teine koht läks paarile Tiit Keldo/Jaagup Toome (Ford Fiesta R2, +3.14,0) ja kolmas koht paarile Siim Nõmme / Indrek Hioväin (Honda Civic, +5.19,2).

Otepää Talveralli üldvõidu võtsid kümnest katsest seitse võitnud EMV2 klassi sõitjad Gregor Jeets ja Timo Taniel, kelle edu oli klassis EMV1 esikoha saanud Karl Martin Volveri ja Margus Jõeranna ees 19,3 sekundit. Absoluutarvestuse kolmandal kohal lõpetasid EMV5 klassi võitjad Emīls Blūms ja Didzis Eglītis, kes jäid võitjatest maha 1.35,2.

Terminali Eesti autoralli meistrivõistlused jätkuvad mais Lääneranniku ralliga Turus. See on esimene kord, kui Eesti meistrivõistluste etapp Soome teedel sõidetakse.

Tölp ütles, et praegu on plaanis ka sinna võistlema minna. «Uued rajad on üldiselt pigem sobinud isegi. Uus väljakutse,» lausus ta ning lisas, et eelmiste aastate videote järgi on paistnud, et rajaolud ei ole seal nii keerulised kui näiteks Soome Jyväskylä rallil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles