EESTI KIRJANDUSE PÄEV President käis külas erilises koolis

Copy

"Tulin siia kooli täna teadmisega, et kohtun kirjandushuviliste lastega, aga nii palju lippe ei näe ka vabariigi aastapäeval," ütles president Alar Karis Kalmetu kooli saalis lainetavat lipumerd vaadates. "Mul polnud aga aimugi, et siin on nii suur kirjandushuvi. Seda huvi tuleb kindlasti hoida."

Viljandi valla Kalmetu koolist on president ilmselt sadu kordi mööda sõitnud, seekord pööras ta teelt kõrvale ja tuli külla. Õpetaja Ene Toomsalu eestvedamisel tegutseb koolis kirjandusring ja antakse välja oma ajalehte. Märtsis ilmub selle sajas number. Need olid kindlasti põhjused, miks president otsustas eesti kirjanduse päeval just Kalmetu kooli tulla ning kohtuda koolipere ja eraldi veel kirjandusringi liikmetega.

"Sõnade seadmine on imeline. Ükski sõna ei ole vale, kui on oskus neid sõnu ritta seada. Seda õpivadki Kalmetu kooli kirjandusringi õpilased õpetaja Ene Toomsalu vedamisel," nentis president pärast kohtumist. "Nagu ütles üks neiu kirjandusringist, ei ole eakaaslaste hulgas raamatute lugemine ülemäära popp, kuid sellest ei tasu end heidutada lasta." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles