Viljandimaa streigijuht: kui kokkulepet ei saavutata, alustame uuesti tööseisakut (2)

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Streigi esimene päev 22. jaanuaril oli Tallinnas Toompea lossi ees rahvarohke. Vasakul kapuutsiga Viljandimaa haridustöötajate liidu juht Rita Kadaja.
Streigi esimene päev 22. jaanuaril oli Tallinnas Toompea lossi ees rahvarohke. Vasakul kapuutsiga Viljandimaa haridustöötajate liidu juht Rita Kadaja. Foto: Mihkel Maripuu (Postimees)

Viljandimaa haridustöötajate liidu esimees, Jakobsoni kooli õpetaja Rita Kadaja nentis, et õpetajate streik on väljapool Tallinna ja Harjumaad sama hästi kui katkenud, sest õpetajad ei suuda nädalate kaupa palgata vastu pidada.

"Arved tahavad maksmist ja elu elamist," nentis Kadaja. "Samal ajal jätkatakse Tallinnas streiki, sest linn maksab õpetajatele palka edasi. Pealegi on Tallinnas ja Harjumaal õpetajatel märksa kõrgem palk kui mujal, ikka tuntavalt üle 2000 euro kuus, sest sealsed omavalitsused maksavad õpetajatele lisa. Ka klassijuhatamise tasu on seal kõrgem kui meil. Omavalitsused on lihtsalt jõukamad."

25. jaanuari valitsuse pressikonverents. Haridusminister Kristina Kallase ja peaminister Kaja Kallase kehakeel on kõnekas.
25. jaanuari valitsuse pressikonverents. Haridusminister Kristina Kallase ja peaminister Kaja Kallase kehakeel on kõnekas. Foto: Eero Vabamägi
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles