Linnaraamatukogu kohvikus saab murekoormat kergendada

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Sandra Liiv tõdes, et tihti ei oska inimesed vaimse tervise mure puhul abi küsida. Laupäeval kella 11–15 linnaraamatukogus avatav vaimse tervise kohvik on oma muredest rääkimiseks hea algus. 
Sandra Liiv tõdes, et tihti ei oska inimesed vaimse tervise mure puhul abi küsida. Laupäeval kella 11–15 linnaraamatukogus avatav vaimse tervise kohvik on oma muredest rääkimiseks hea algus. Foto: Peaasi.ee

Sel laupäeval avavad peaasi.ee vaimse tervise esmaabi koolituse läbinud vabatahtlikud Viljandi linnaraamatukogus vaimse tervise kohviku. Sinna on oodatud kõik, kes soovivad jagada oma vaimse tervise muresid või küsida nõu.

Peaasi.ee projektijuht Sandra Liiv selgitas, et vaimse tervise kohvikus ootab inimesi vabatahtlik, kes on valmis neid ära kuulama ning näitama, et meie ümber on alati inimesi, kes on olemas. "Meie mõte on, et võime vaimse tervise muredest rääkida igal pool. See ei pea olema selline teema, mis jääb spetsialisti ukse taha, või et ma julgen sosinal vaid sõbrale öelda, et kuule, mul on depressioon ja ma tunnen ennast praegu hästi halvasti."

Liiv rõhutas, et vaimne tervis on teema, mis meid kõiki puudutab. "Meil kõigil on vaimne tervis ja sellest on okei rääkida igal pool, olgu siis bussis, trammis, raamatukogus, kohvikus või mujal avalikus ruumis. See ei ole kuidagi tabuteema."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles