PÄÄSTEAASTA Viljandimaal on päästjad saanud järjest rohkem väljakutseid

Sakala
Copy
Toome tänava kortermaja Viljandis süttis gaasiplahvatuse tagajärjel. See oli üks ligi 20 elumajast, mida päästjatel mullu maakonnas kustutada tuli.
Toome tänava kortermaja Viljandis süttis gaasiplahvatuse tagajärjel. See oli üks ligi 20 elumajast, mida päästjatel mullu maakonnas kustutada tuli. Foto: Elmo Riig

Päästeamet reageeris Viljandimaal möödunud aastal 594 sündmusele, sealhulgas tegid demineerijad kahjutuks kaheksa lõhkekeha. Tules hukkus üks inimene ja vees kolm inimest. 2022. aastal sai Viljandimaal tules surma kaks inimest ja veeõnnetuses üks inimene.

"Väljakutsete koguarv on kasvu teel ning seda on kasvatanud keerulistest ilmaoludest tingitud ohuolukorrad," ütles päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik. "Ohu likvideerimine oligi enamasti seotud raskete ilmaoludega: teedelt oli vaja eemaldada tormituules või lume raskuse all murdunud puid ja muid takistusi või oli vaja tagada ohutus elektriliini purunemise asukohas."

Kõige rohkem tuligi päästjatel Viljandimaa mullu tegelda ohu likvideerimisega, selleks vajati nende abi 253 korral. Tulekahju sõideti kustutama 110 korral, abitus seisundis inimest aitama 59 korral. Päästjaid vajati ka 65 liiklusõnnetuse puhul ja 31 juhul hoone tulekahjuohu korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles