MA TEILE KIRJUTAN Viljandi valla poliitikud suhtlevad läbi pikkade arupärimiste

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Erinevalt mitmest teisest Viljandimaa volikogust tuleb Viljandi valla juhtidel lisaks volikogu saalis esitatud piiratud arvule küsimustele vastata igal kuul kümnetele küsimustele kirjalikult.
Erinevalt mitmest teisest Viljandimaa volikogust tuleb Viljandi valla juhtidel lisaks volikogu saalis esitatud piiratud arvule küsimustele vastata igal kuul kümnetele küsimustele kirjalikult. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavolikogu opositsiooni poliitikud on saatnud jaanuaris vallajuhtidele seitse arupärimist kokku paarikümne küsimusega ning kuu lõpus esitatakse veel mitu. Vallajuhid ja küsimuste esitajad ise sellises arupärimiste hulgas obstruktsiooni algeid ei näe.

"Paar-kolmkümned tükki kuus," pakkus vallavanem Alar Karu, milliselt tasemelt läheks arupärimiste hulk üle igasuguse mõistlikkuse piiri ning kurnaks ametnikke nii, et päristöö jääks tegemata. "Aga loomulikult tähendab ka praegune arupärimiste hulk ametnikele väga suurt töömahtu."

Opositsiooniliider Valmar Haava ei saa aga aru, miks üldse panevad vallavalitsuse poliitilised juhid arupärimistele vastama ametnikke, sest küsimused on suunatud otse poliitikutele: vallavanemale või abivallavanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles