STREIK Kalmetu koolis algas päev kolme õpilasega. Direktor streigist: ainult rumal inimene ei näe kujunenud olukorras probleemi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi vald on otsustanud, et streigi ajal valla koolides õppetööd ei toimu, nii on väikese Kalmetu kooli klassiruumid praegu tühjad. Esmaspäeval ilmus koolimajja ainult kolm õpilast.
Viljandi vald on otsustanud, et streigi ajal valla koolides õppetööd ei toimu, nii on väikese Kalmetu kooli klassiruumid praegu tühjad. Esmaspäeval ilmus koolimajja ainult kolm õpilast. Foto: Marko Saarm

Viljandi valla Kalmetu koolis streigib enamik õpetajaid ning tavalist õppetööd ei tehta. Koolipere on direktori sõnul otsustanud alustuseks streikida nädala, aga kui valitsus haridustöötajate liiduga kokkuleppele ei jõua, pole välistatud ka pikem tööseisak.

Viljandi vald on otsustanud, et streigi ajal streikivates koolides õppetööd ei toimu, ning nii ka Kalmetu koolis. Kooli direktori Ain Keerupi kinnitusel on kooli hoolekogu sellega igati päri, sest olukorra tõsidust mõistetakse hästi ning lastele sunniviisil ebakvaliteetsete koolipäevad korraldamist ei peeta vastuvõetavaks, nii et olgu siis pealegi kodus. "Kui õpetajate asendamine tahvli ees oleks nii lihtne, siis poleks ju streigil mõtet ega õpetajatest puudus," lausus Keerup.

Streigi ajal õppetöös tekkivatele lünkadele direktor suuremat tähelepanu ei pööraks ning vähemalt esialgu see murekoht ei ole. "Eesti õpilased ja õpetajad on väga tublid, seda näitavad PISA testide tulemused," märkis ta ning lisas, et õppetöö peatumine ei ole sugugi enneolematu olukord koolielus. "On ju juhtumeid, kus perekonnad käivad kooli ajal nädal-kaks turismireisil või õpilased haigestuvad ja jäävad õppetööst ajutiselt kõrvale. Meie õpilased ja õpetajad on väga vastutustundlikud, alati on aasta lõpuks õppekava täies mahus läbitud ning nii ka seekord."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles