KA UNUSTUSE JÕEL ... Üle aasta kestnud Joala kuju saaga algas hoiatava segadusega

Sakala
Copy
Jaak Joala kuju tekitas Viljandis kõneainet ligi poolteist aastat, kuni lõpuks viidi see Tartusse Eesti Rahva Muuseumisse ning näha seda praegu enam ei saa. Muuseum oli kultuuriloolises mõttes huvitatud nii kujust endast kui seda ümbritsenud kastist.
Jaak Joala kuju tekitas Viljandis kõneainet ligi poolteist aastat, kuni lõpuks viidi see Tartusse Eesti Rahva Muuseumisse ning näha seda praegu enam ei saa. Muuseum oli kultuuriloolises mõttes huvitatud nii kujust endast kui seda ümbritsenud kastist. Foto: Marko Saarm

Kaks aastat on möödas ajast, mil Jaak Joala kuju Viljandist ära viidi, kuid enne seda sai ta suure publikumenu osaliseks. Õigupoolest koondas laulev mälestussammas enda ümber üpris sagedasti rahvahulki, ka kasti peidetuna.

2020. aasta 13. oktoobril kirjutas Sakala, et Viljandi linnavalitsus andis loa ja 50 000 eurot, et volikokku kuuluva ettevõtja Harri Juhani Aaltoneni eestvõttel saaks veel samal aastal Posti tänava äärsesse parki kerkida laulja Jaak Joala mälestusmärk, millest hakkaks kostma tema esitatud muusikat. Samuti lubati välja kuulutada ideevõistlus, et valida sealt parim mõte ja teha see teoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles