Viljandimaal haruldane leping ei lase kahe kooli õpetajatel üle kolme päeva streikida

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Jakobsoni kooli direktor Tauno Tilk saab tulevikku vaadata märksa selgema pilguga kui paljud tema kolleegid, sest kollektiivleping lubab selle kooli õpetajatel korraldada vaid kolmepäevase toetusstreigi. Foto on tehtud päeval, mil Eesti koolid said hulgaliselt pommiähvardusi ja lapsed koos kooli töötajatega evakueeriti jalgpallihalli.
Jakobsoni kooli direktor Tauno Tilk saab tulevikku vaadata märksa selgema pilguga kui paljud tema kolleegid, sest kollektiivleping lubab selle kooli õpetajatel korraldada vaid kolmepäevase toetusstreigi. Foto on tehtud päeval, mil Eesti koolid said hulgaliselt pommiähvardusi ja lapsed koos kooli töötajatega evakueeriti jalgpallihalli. Foto: Marko Saarm

Viljandi Jakobsoni kooli direktor Tauno Tilk on koos oma kolleegiga Suure-Jaani koolist Aivar Jaeskiga järgmise nädala õpetajate streigi eel tuleviku suhtes märksa teadlikum kui ülejäänud maakonna koolijuhid: neil kahel koolil on ainsana Viljandimaal õpetajatega sõlmitud kollektiivleping.

See tähendab, et neis koolides ei ole juriidiliselt võttes mitte streik, vaid toetusstreik ja see tohib kesta kolm päeva. Seega lähevad Jakobsoni ja Suure-Jaani kooli lapsed neljapäeval kooli ning õppetöö jätkub sealt, kus see pooleli jäi. Ülejäänud koolide direktorid ei tea, millal õppetöö jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles