Viljandimaal kosus lühikese ajaga sotside toetus

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Keset vilgast poliitkemplust suutsid sotsid tõmmata mürglist kõige pikema kõrre. Fotol Sven Mikser, Lauri Läänemets ja Riina Sikkut Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna juhatuse valimistel.
Keset vilgast poliitkemplust suutsid sotsid tõmmata mürglist kõige pikema kõrre. Fotol Sven Mikser, Lauri Läänemets ja Riina Sikkut Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna juhatuse valimistel. Foto: Madis Veltman

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus on võrreldes novembri algusega, mil Sakala kajastas viimati erakondade reitinguid Viljandimaal, peaaegu kaks korda kasvanud. Samal ajal on viljandimaalaste seas kahanenud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE), Reformierakonna ja Keskerakonna toetus.

Kui novembri alguses, 6. novembril oli sotsiaaldemokraatide toetus 7,4 protsenti, siis 12. jaanuaril 13,6 protsenti. Seda on umbes sama palju, kui oli mulluste riigikogu valimiste aegu, mil sotse toetas 13,5 protsenti valijatest.

Samal ajal on Reformierakond novembri algusega võrreldes veelgi oma toetust Viljandimaal kaotanud. 6. novembril oli see 18,9 protsenti, jaanuari keskel 14,9 protsenti. Ka EKRE reiting on Viljandimaal kukkunud. Novembri alguses toetas seda erakonda 27,9 protsenti ja jaanuari keskel 24,3 protsenti küsitletutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles