Katkine korsten ohustas elamut

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Mustla elumajas süttis tulekahju katkise ja hooldamata korstna tõttu.
Mustla elumajas süttis tulekahju katkise ja hooldamata korstna tõttu. Foto: Päästeamet

Kolmapäeval kell 23.42 sai häirekeskus väljakutse Mustlasse Posti tänava elumajja, kus korstnalõõrides oli süttinud tahm.

Nagu teatas päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik, olid maja ärklikorrusel korstnas lahtiste kivide vahel augud, millest leegid ja sädemed välja paiskusid. Põrandal hõõgus juba saepuru, mille päästjad kustutasid ja lumega katsid. Nad eemaldasid korstna ümbert süttida võivad esemed ning sulgesid kütteseadme siibrid ja uksed. Põleng summutati pulberkustutiga.

«Õnnekombel vahelaed ei süttinud. Päästjate hinnangul oli kütteseade katkine ja pikka aega puhastamata ning selle ohutus kontrollimata,» kõneles Kiik. «Majas polnud ei suitsu- ega vingugaasiandurit. Päästjad olid paigaldanud 2020. aastal kodunõustamise käigus suitsuanduri, nüüd oli laes ainult selle tald. Päästjad olid sunnitud katkise kütteseadme kasutamise keelama ja planeerisid järgmise kodukülastuse, et tuleohutuse olukorda ja juhiste järgimist kontrollida.»

Kiik toonitas, et kütteseadmeid tuleb puhastada ning nende korrasolekut kontrollida vähemalt kord aastas, olenevalt kasutamise intensiivsusest tihedamalt. Kord viie aasta jooksul peab eramaja korstnat pühkima ja seadmeid hooldama kutseline korstnapühkija, kes tehtud tööde kohta tõendi annab. Vahepealsel ajal võib hooldustöid ise teha. Kortermajas peab kutseline korstnapühkija käima igal aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles