Viljandimaa õpetajatele streikimise eest palka ei maksta

Copy
Foto: Elmo Riig

Praeguse seisuga algab esmaspäeval, 22. jaanuaril õpetajate tähtajatu streik. Viljandimaa omavalitsused ei kavatse õpetajatele streigipäevade eest palka maksta, haridusasutused jäävad aga kõik avatuks ning kuigi õppetööd ei pruugi toimuda, ei pea vanemad muretsema, kui neil pole võimalik last koju jätta.

Streik algab juhul, kui valitsus Eesti haridustöötajate liiduga lähipäevil osapooli rahuldavale kokkuleppele ei jõua. Esmaspäeval algab ka kuni kolmepäevane toetusstreik, milles saavad osaleda haridusasutuste teised töötajad, näiteks logopeedid või eripedagoogid. Lasteaiad ja kutseõppeasutused võivad toetusstreigiga ühineda 24. jaanuaril ning õpetajate toetuseks on võimalik streik korraldada ka huvikoolidel ja teistel asutustel. Kui õpetajate streik on tähtajatu, siis toetusstreik võib kesta kõige rohkem kolm päeva.

Streigist osavõtt on vabatahtlik ning tähtajatu streigi puhul võivad õpetajad osaleda selles senikaua, kuni see ametlikult lõppenuks kuulutatakse, lõpetada selle asutuses ühiselt ja kollektiivselt otsustatud ajal või lõpetada streikimine kollektiivist eraldi endale meelepärasel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles