Populaarsetel veebilehtedel müüjad on kohustatud oma tuluinfo maksuametile detailselt ette näitama

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Veebipõhised müügiplatvormid, nende hulgas Yaga ja
Osta.ee, on sellest aastast kohustatud oma müüjatelt küsima tuluandmeid, et edastada need maksu- ja tolliametile.
Veebipõhised müügiplatvormid, nende hulgas Yaga ja Osta.ee, on sellest aastast kohustatud oma müüjatelt küsima tuluandmeid, et edastada need maksu- ja tolliametile. Foto: Kuvatõmmis

Selle aasta alguseks olid mitme müügiplatvormi, teiste seas Yaga, Bolti ja Osta.ee kasutajad saanud kirja, et neil tuleb oma andmed esitada maksu- ja tolliametile, sest üleeuroopaline direktiiv näeb ette, et kauplemiskeskkonnad peavad koguma müüjatelt detailset infot nende teenitud tulu kohta.

Yaga puhul näiteks on kohustatud oma andmed maksu- ja tolliametile esitama need, kes on müünud vähemalt 30 toodet ja/või kelle tehingute väärtus on ületanud 2000 eurot. Isikuandmete esitamise nõude said ka need, kes on selles keskkonnas kaubelnud kasutatud asjade, näiteks riietega. Platvormi haldaja andis aga kirjaga teada, et müües isiklikku kasutatud kaupa, ei teki andmete täitmisest täiendavaid kohustusi. Siiski, kui keskkonna kasutaja nõutavaid andmeid ametile ei edasta, ei saa ta müügi eest laekunud raha oma pangakontole kanda.

Ka Bolt tähendab oma kodulehel, et kui kehtivat teavet määratud ajavahemiku jooksul ei esitata, võib ta konto kasutamise võimalused peatada, aga ka hoiduda väljamaksete tegemisest, kuni info on edastatud ja kontrollitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles