Linn müüb kortermajade ehitamiseks veel kaks kinnistut

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
pildiallkirja vaja
pildiallkirja vaja Foto: Elmo Riig

Viljandi linnajuhid on juba aastaid vaadanud üle linna valdusi, et kasutamata vara maha müüa. Sügisel pandi müüki kinnistu Riia maanteel, kuhu hoonestusõiguse ostja võiks rajada neljakorruselise korterelamu. Nüüd lähevad oksjonile kinnistud Suur-Kaare ja Irve tänaval, kuhu võiks samuti korruselamud kerkida.

Esmaspäevasel istungil otsustas Viljandi linnavalitsus kuulutada välja Suur-Kaare tänav 6 ja Irve tänav 9 hoonestamata kinnistu elektroonilise enampakkumise. Suur-Kaare tänava kinnistule võiks rajada kuni kahekorruselise maja, mille suurim lubatud ehitisealune pind on 400 ruutmeetrit. Irve tänava kinnistul võiks valmida kuni 420-ruutmeetrine ning maksimaalselt viiekorruseline maja.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini sõnul on linn võtnud juba aastaid tagasi põhimõtteks endale ebavajalik kinnisvara müüki panna. «Ilmselge on see, et ükski organisatsioon ei pea hoidma vara, mida ta oma tegevuseks ei vaja. Nii on ka linna puhul. Pigem on linna vaates hea, kui nendele tühjadele kruntidele tulevad elamud, korterelamud või ettevõtted.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles