Viljandi lugejad Eesti autoreid ei unusta

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
"Eranuhke ei armasta keegi" on Viljandi enda kirjamehe Gert Kiileri ilukirjanduslik debüüt, kus lugeja viiakse karmide meeste, saatuslike naiste, stiilsete autode ja luksusliku elu pöörisesse.
"Eranuhke ei armasta keegi" on Viljandi enda kirjamehe Gert Kiileri ilukirjanduslik debüüt, kus lugeja viiakse karmide meeste, saatuslike naiste, stiilsete autode ja luksusliku elu pöörisesse. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnaraamatukogus käib päevas keskmiselt veerand tuhat inimest. Mullused kõige laenutatumad teosed kuuluvad traditsiooniliselt koolilaste soovitusliku lugemisvara hulka, ent nagu raamatukogu direktor Reet Lubi ütles, pole noorte lugemishuvi vähenemise üle põhjust kurta ka ilma kooli nimekirjata.

Lisaks emakeelsetele teostele huvitab uut generatsiooni järjest enam ingliskeelne kirjandus ehk siis noored eelistavad lugeda oma lemmikautoreid originaalis. Ingliskeelse ilukirjanduse osa laenutatavate raamatute koguarvust on järjest suurem ning sestap paisub ka raamatukogu ingliskeelsete teoste arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles