Vallad Elektrilevilt katkestuste eest kahjutasu nõudma ei kiirusta

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Väga palju on puhastamata liinialuseid. Õnneks on Elektrilevi hakanud selle murega kiirkorras tegelema.
Väga palju on puhastamata liinialuseid. Õnneks on Elektrilevi hakanud selle murega kiirkorras tegelema. Foto: Elmo Riig

Ehkki detsembris olid Viljandimaal ulatuslikud elektrikatkestused, mis mõjutasid valla asutuste, inimeste ja eraettevõtete tööd, ei ole omavalitsused tekkinud kahjude hüvitamist Elektrilevilt esialgu taotlenud.

"Kui kahjunõudega kohtusse pöörduda, siis peab olema ka konkreetne tõestus rahalise kahju kohta," sõnas Viljandi vallavanem Alar Karu. "Praegu vallal otsest rahalist kahju ei ole ja keegi pole ka valla vastu kahjunõuet esitanud."

Eelmisel nädalal kirjutas Sakala sellest, kuidas Sooglemäele rajatud mulkide elamuskeskusest käis detsembris vool ära 32 korda. Novembris oli katkestusi 24 ning need sundisid keskust ostma juurde akusid ja ehitama liitumiskilbi juurde lahenduse, et kogu kompleksile saaks voolu anda generaator. Aasta hakul saatis Mulgi elamuskeskus kolmele Mulgimaa vallale taotluse, et nood maksaksid igaüks kinni kolmandiku tehtud töö arvest, iga vald 1100 eurot. Karu ei välistanud, et kui majandusaastast kokkuvõtet tehes selgub, et Mulgi elamuskeskuse elektrikatkestustest saadud kulu ja planeeritust väiksem tulu nõuavad valdade rahakotist veel raha, siis tuleb kahjunõudega Elektrilevi vastu minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles