Rekordilised elektri börsihinnad teevad veekeskustele muret (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Laupäeval peeti Suure-Jaani veekeskuses tänavuse Sakalamaa Angerja ujumisvõistluste sarja avaetapp, mis oli ühtlasi legendaarse Olustvere ujumistreeneri ja kehalise kasvatuse õpetaja Toivo Grosbergi mälestusvõistlus.
Laupäeval peeti Suure-Jaani veekeskuses tänavuse Sakalamaa Angerja ujumisvõistluste sarja avaetapp, mis oli ühtlasi legendaarse Olustvere ujumistreeneri ja kehalise kasvatuse õpetaja Toivo Grosbergi mälestusvõistlus. Foto: Elmo Riig

Külmade ilmadega muutus börsielekter Eestis ülikalliks ning väga suurtele elektritarbijatele Abja spordikeskusele ja Suure-Jaani Tervisekojale on erakordse hinnaga päevad andnud valusa löögi.

5. jaanuaril küündis elektri börsihind ööpäeva keskmisena rekordini, makstes 890,54 eurot megavatt-tunnist ehk 89 senti kilovatt-tunnist. Fikseeritud paketi puhul jääb keskmise kilovatt-tunni hind 10 ja 15 sendi vahele.

Mulgi vallal oli fikseeritud elektripakett 2022. aasta suveni, järgnenud energiakriisis talle uut fikseeritud paketti vallavanem Imre Jugomäe sõnutsi isegi ei pakutud. Universaalteenuse tulles ei olnud sellele minna enam mõistlik ja hilisemad fikseeritud hinna pakkumised olid ebasoodsad, nii et viimasel ajal ei ole neid enam küsitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles