Meeste kullatükk laulab, naeratus näol

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Liisi Toomsalu
Liisi Toomsalu Foto: Kristi Markov

Reede õhtul Pilistveres peetud Pärlipeol pälvis Viljandimaa rahvakultuuriauhinna Sakala meeskoor kui aktiivne meeskoorilaulu traditsioonide hoidja ja järjepidevuse kandja Viljandimaal. Koori dirigendid on Liisi Toomsalu ja Henri Roht.

«Suuri asju on juhtunud,» ütleb praegu viie lepinguga õpetaja ja koorijuhina töötav Liisi Toomsalu möödunud aasta kohta. «Sakala meeskoori esikoht Eesti meestelaulu seltsi meeskooride võistulaulmisel B-kategoorias ja parima dirigendi tiitel. Sama juhtus viis aastat tagasi: saime B-kategooria võidu ja parimaks dirigendiks kuulutati Kadi Ritsing. Teine väga suur asi oli Hollandi helilooja ja dirigendi Jacob de Haani gospelmissa projekt, millest võtsime osa Sakala meeskoori ja segakooriga Üits Viis ühiselt. See oli mulle eriline ka selle poolest, et seda kontserti ma ei juhatanud, vaid olin Viimsi Artiumi saalis kuulajate hulgas. Veljo Tormise «Meestelaulude» tsüklit esitasime Tallinnas ja Viljandis ning tulemas on kontsert Pärnus. Möödunud aastal olin ka seitsmenda Mulgi peo muusikajuht ja minu kirjutatud laul valiti kevadel Viiratsi kooli lauluks,» loetleb ta sündmustest tulvil laulupeoaastast eredaid hetki.

Peale meeskoori juhendab Toomsalu segakoori Üits Viis ja Vana-Võidus kutseõppekeskuses noormeeste vokaalansamblit, annab Viljandi muusikakoolis viiulitunde ning õpetab kultuuriakadeemias koorijuhtimist. Hommikupoolikud täidab ta tundide ja proovide ettevalmistamisega, hilisõhtu ja öö on parim aeg heliloominguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles