Kas jääda või mitte jääda? Viljandimaa keskerakondlased selles ühte meelt pole

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Keskerakond möödunud kevadel Viljandi turul valimiskampaaniat tegemas. Jaak Aab (vasakul) on nüüdseks leidnud uue kodupartei, Priit Pramann on endiselt erakonna Viljandimaa koordinaator.
Keskerakond möödunud kevadel Viljandi turul valimiskampaaniat tegemas. Jaak Aab (vasakul) on nüüdseks leidnud uue kodupartei, Priit Pramann on endiselt erakonna Viljandimaa koordinaator. Foto: Elmo Riig

Aasta esimesel nädalal astus kogu Eestis Keskerakonnast välja 22 inimest, nende seas kuus riigikogu liiget, kaasa arvatud Jaak Aab, kes oli Viljandimaa piirkonna esimees. Lahkujad põhjendasid oma sammu sellega, et Mihhail Kõlvarti juhitav erakond ei ole hakanud tööle ühtse meeskonnana ning küsimusi tekitab ka ase­esimees Jana Toomi tegevus.

Keskerakond elas ühe lahkumiste laine üle juba eelmisel aastal. Pärast erakonna kongressi lahkus erakonnast Põhja-Sakala vallavolikogu liige Priit Toobal ning koos temaga piirkondlikust osakonnast 21 inimest. Vallavolikokku ei jäänud ainsatki keskerakondlast ning Toobal on loonud järgmisteks valimisteks valimisliidu Meie Põhja-Sakala. Ühegi teise erakonnaga ta enda kinnitusel liituda ei kavatse.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Jaak Aab, Tanel Kiik, Ester Karuse, Andre Hanimägi, Enn Eesmaa ja Kersti Sarapuu teatasid aasta alguses parteist väljaastumisest. Kiik, Aab, Karuse ja Hanimägi ühinesid Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga. Viljandi- ja Järvamaalt saadud häältega riigikokku pääsenud Jaak Aab oli valitud mullu kevadel ka Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles