Rahastamisotsus ei toonud aasta algul elupäästvat ravimit. Pisipoisi ravi jätkus lastefondi toel

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Rasket harvikhaigust põdev Kevin-Sander on vaid üks nendest, kes elus püsimiseks hirmkallist ravi vajab. Selleks, et ravim jõuaks tervisekassa soodusravimite nimekirja, tuleb läbida pikk kadalipp, sest paljudel juhtudel tellitakse ravimit Eestisse esimest korda. Kogu teekonda on saatnud konarlik suhtlus lastefondi ja tervisekassa vahel.
Rasket harvikhaigust põdev Kevin-Sander on vaid üks nendest, kes elus püsimiseks hirmkallist ravi vajab. Selleks, et ravim jõuaks tervisekassa soodusravimite nimekirja, tuleb läbida pikk kadalipp, sest paljudel juhtudel tellitakse ravimit Eestisse esimest korda. Kogu teekonda on saatnud konarlik suhtlus lastefondi ja tervisekassa vahel. Foto: SILLE ANNUK, ERAKOGU

Ehkki rasket harvikhaigust põdeva pisikese Kevin-Sanderi ülikallis ravim jõudis sellest aastast tervisekassa rahastatavate sekka, jätkus aasta hakul ravi ikkagi lastefondi annetuste abil ostetud doosiga. Riigiameti ja fondi suurtest suhtlustõrgetest hoolimata on olukord väiksele patsiendile siiski nii soodne, kui olla saab, sest ravi pole katkenud.

Sakala kirjutas detsembri alguses sellest, kuidas 2024. aastast hüvitab tervisekassa harvikhaigust põdeva pisikese Kevin-Sanderi ravimikulud maksimaalses ulatuses. Lastefond, kes on üle aasta annetajate toel poisi ravi toetanud, siis veel aga rõõmustada ei julgenud ning pühade ajal valdaski fondi edasise pärast mure. Ehkki ravi on katkemata jätkunud, on poiss uue aasta alguses ravimit saanud siiski tänu lastefondile, sest uus ravimikogus ei olnud veel Eestisse jõudnud.

Lühidalt öeldes ütleb lastefond, et ravi on saanud jätkuda suuresti vaid seetõttu, et fond ei jäänud mullu uskuma tervisekassa lubadusi, et tänavusest jätkub lapse ravi riigi raha eest. Tervisekassa leiab, et kõik on hästi, sest ravi on jätkunud. Tartu ülikooli kliinikum hinnanguid ei jaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles