VALMAR HAAVA Streigi ajal peaksid omavalitsused õpetajatele palka maksma

Valmar Haava
, Viljandi vallavolinik EKRE
Copy
Valmar Haava, Viljandi vallavolinik (EKRE)
Valmar Haava, Viljandi vallavolinik (EKRE) Foto: AIVO_KALLAS

NOVEMBRIS kirjutasin arvamusloo «Õpetajad väärivad kõrgemat palka» ja toetan igati nende streigiplaani. Praeguselt valitsuselt ei olegi võimalik muud moodi kui streigiga midagi küsida ja küsitut saada.

Nüüd on streigini jäänud mõned päevad. Seejuures on Eesti haridustöötajate liidu korraldatav streik tähtajatu, sest haridustöötajad tunnevad ennast vastu seina surutult. See paneb korraliku surve alla ministeeriumi ja omavalitsused, kaasa arvatud Viljandi valla.

Viljandi vallavolikogu EKRE fraktsiooni liige Angela Leiaru esitas juba detsembris vallavalitsusele arupärimise, mis oli seotud haridusküsimustega ja puudutas ka streiki. Üks küsimus oli: «Vastab see tõele, et õpetajad, kes osalesid hoiatusstreigil, selle eest tasu ei saanud ehk siis hoiatusstreigil osalejalt võeti üks tund palgast maha? Seda vallavalitsus lihtsalt ei maksnud? Kui see vastab tõele, siis miks Viljandi vallavalitsus oma inimesi sedasi kohtleb? Kas see on Viljandi valla mingisugune uus lähenemine õpetajate tööle saamiseks?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles