Sakala fotograafi pilt valiti aasta spordifoto auhinna kandidaadiks

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Aasta spordifoto kandidaat on pilt Doris Meinbekist, kes sõuab end maailmameistriks.
Aasta spordifoto kandidaat on pilt Doris Meinbekist, kes sõuab end maailmameistriks. Foto: Marko Saarm

Eesti pressifotograafide ja meediaettevõtete liidu žürii koostöös Canoni ja Overall Pro Shopiga valis 1287 foto seast 2023. aasta aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Kolme parema spordifoto sekka jõudis Sakala piltniku Marko Saarmi ülesvõte.

Marko Saarm pälvis nominatsiooni fotoga "Maailmameistrivõistluste kullasõit", millel on jäädvustatud sõudja Doris Meinbeki pingutusi Kanada sisesõudmise virtuaalsetel maailmameistrivõistlustel koduses Viljandi sõudebaasis ja toetajaskonna kaasaelamist. 

Aasta pressifoto ja pressivideo konkursile saadeti 787 fototööd ja 16 videot, töid oli 61 autorilt. Esitatud oli 787 fototööd, pildifaile koos fotoseeriatega kokku 1287. Fotokonkursile esitas oma töid 44 autorit.  Fotod kandideerivad neljas kategoorias: uudis, olemus, sport ja portree ning võidutööde hulgast valitakse aasta pressifoto 2023.

Iga pressifoto võistluse kategooria võitja saab diplomi ja 1000 eurot (neto) preemiat. 

Kõige enam esitati fotofaile endiselt populaarseimas olemuse kategoorias, kuhu 35 autorit saatsid 208 tööd ja 488 fotot. Populaarsuselt teiseks kategooriaks oli uudis, kuhu 38 autorit esitas 380 fotot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles