Kalmistujäätmed juhatavad näitusele

Sakala
Copy
Rändnäitus "Lähme nulli!" näitab prügi olemust ja probleemi suurust. Üks viis, kuidas säästa keskkonda, raha ja tervist, on loobuda ühekorratoodetest meie elus.
Rändnäitus "Lähme nulli!" näitab prügi olemust ja probleemi suurust. Üks viis, kuidas säästa keskkonda, raha ja tervist, on loobuda ühekorratoodetest meie elus. Foto: Marko Saarm

Klaaskonteinerisse pandud kalmistujäätmed Viljandis linnaraamatukogu vastas pargis juhatavad näitusele, mis avatakse 10. jaanuaril kell 15 Ugala juures sotsiaalse skulptuuri "Aeglane piste" loomisega.

Kell 16.15 algab näitusel giidiga ekskursioon.

Linnakunstnik Kristi Kangilaski sõnul jõuab Viljandisse näitus, mis sügisel oli eksponeeritud Tallinnas Salme kultuurikeskuses ja selle ümbruses.

Rändnäituse "Lähme nulli!" eesmärk on näidata prügi olemust ja prügistamisprobleemi suurust ning pakkuda tavatarbijale keskkonnahoidlikke lahendusi.

Näituse avapäeval on võimalik kõigil kohaletulnuil üheskoos aeglaselt ja meditatiivselt tikkida päästetud tekstiilidele. Tikandist saab terviklik teos, mis rändab linnast linna koos näitusega ning iga paiga inimesed täiustavad seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles