HELIR-VALDOR SEEDER Kas Viljandis on see tühi loosung, et lapsed ja noored on meie tulevik?

Helir-Valdor Seeder
, Riigikogu Isamaa fraktsiooni esimees, Viljandi Linnavolikogu liige
Copy
Helir-Valdor Seeder, Viljandi linnavolinik ja riigikogu liige (Isamaa)
Helir-Valdor Seeder, Viljandi linnavolinik ja riigikogu liige (Isamaa) Foto: Madis Veltman

VILJANDI linnavolikogu Reformierakonna, Keskerakonna ning sotsidest ja parteitutest koosneva valimisnimekirja Südamega Viljandis liikmed otsustasid tõsta tänavu 1. jaanuarist lasteaedade ja sõimede kohatasu ega toetanud selle lahtisidumist alampalgast. Volikogu häälteenamusega hääletati möödunud aasta detsembrikuu istungil maha Isamaa eelnõu, mille eesmärk oli jätta Viljandis lasteaedade ja sõimede kohatasu praegusele tasemele.

Nüüd ootab praeguse linnavõimu tahtel lastevanemaid suur, enam kui kümneprotsendiline kohatasu tõus. Seda lisaks riigivõimu peretoetuste vähendamisele ja käibemaksu tõstmisele ning ees seisvale aktsiiside ja tulumaksu tõusule ja võimalikule uuele automaksule. Samuti kaotatakse tulumaksu mahaarvamine alates teisest lapsest.

Midagi laste- ja perevaenulikumat on majanduskriisi tingimustes raske välja mõelda. Kõik kärped lastega perede arvelt. Volikogu hääletus kinnitas, et rekordiliselt väikse sündide arvu ja rahvastikukriisi oludes ei ole linna tulevik ja lastega pered Viljandi prioriteet. Linna elanikkonna vähenemine ja vananemine ning lastega perede kehv majanduslik toimetulek ei ole linnajuhtidele mure ja probleem, mis vajaks leevendamist. Tühi on loosung, et lapsed ja noored on meie tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles