Viljandisse jõuab beebidele mõeldud tantsulavastus

Copy
"Kujumuutja" on tantsulavastus beebidele vanuses 6–18 kuud.
"Kujumuutja" on tantsulavastus beebidele vanuses 6–18 kuud. Foto: Eesi Raa Oreškin

19. jaanuaril tuleb Viljandi tantsukooli Tantsutsoon suures saalis kolm korda esitusele "Kujumuutja". Tegemist on interaktiivse tantsulavastusega, mis on mõeldud beebidele vanuses 6–18 kuud.

Tantsulavastuse on loonud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia vilistlane Helena Krinal, kes on vabakutselise tantsukunstnikuna tegutsenud nii Eestis kui välismaal juba üle kümne aasta. "Kujumuutja" on tema kolmas tantsulavastus lastele, aga esimene beebidele. Samuti on tegu tema esimese lavastusega, mis jõuab eesti publiku ette.

"Tantsukunstnikuna olen tegutsenud juba julgelt üle kümne aasta, ent nii noorele vaatajale loon lavastust esimest korda," rääkis Krinal. "Ise emaks saades jälgisin vaimustusega, kuidas minu väike poeg maailma avastas, erinevate kunstimeediumitega suhestus ning oma arvamust ja eelistusi väljendas kaugelt enne, kui arenes tema rääkimisoskus. Minus tekkis soov luua tantsulavastus beebidele, mis lähtuks nende maailmast, arendaks neid mitmekülgselt ning looks turvalise ruumi esimeseks kunstiliseks elamuseks."

Tagasi üles