Viljandi kaubanduskeskused on hädas märatsevate noortekampadega (4)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kuigi politsei ja noorsootöö kaasabil on näha olukorra paranemist, on noortekambad läinud aastal Viljandi kaubanduskeskustes sagedasti huligaanitsenud.
Kuigi politsei ja noorsootöö kaasabil on näha olukorra paranemist, on noortekambad läinud aastal Viljandi kaubanduskeskustes sagedasti huligaanitsenud. Foto: Liis Treimann

Süüdatud prügikast, tualettruumis lõhkumine ja koristaja ründamine – need on vaid mõned näited sellest, millega on Viljandi kaubanduskeskuste turvatöötajatel tulnud rinda pista, kui proovivad noortekampasid talitseda.

Seda, et Viljandis on noortekampade huligaanitsemine viimase aasta jooksul sagenenud, kinnitavad ka politseinik ja Viljandi linnavalitsuse laste heaolu teenistuse juht.

Turvafirma Forus lõuna patrullteenistuse juht Joosep Roosaar rääkis, et sügisest on sagenenud Viljandis selle firma hallatavatel objektidel juhtumid, kus tuleb tegemist teha noortega, kes lõhuvad vara ning häirivad teisi inimesi. Tema sõnul võib sageli märgata noortel terariistu, näiteks žiletiterasid ja kääre. «Need on enamasti alaealised ja noored täiskasvanud, kes on sageli alkoholijoobes. Kõige rohkem juhtumeid leiab aset koolivaheajal ning nädalavahetusel,» selgitas ta. Uku keskusel on vahejuhtumite tõttu tema andmetel kümne aasta suurimad remondiarved.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles