PRIIT TOOBAL Me ei tohi valla rahvaarvu kahanemist võtta paratamatusena, mida käed rüpes pealt vaadata (1)

Priit Toobal
, Põhja-Sakala vallavolinik
Copy
Eelmisel aastal kahanes Põhja-Sakala valla elanikkond 136 inimese võrra ja oli käesoleva aasta 1. jaanuaril 7761 inimest.
Eelmisel aastal kahanes Põhja-Sakala valla elanikkond 136 inimese võrra ja oli käesoleva aasta 1. jaanuaril 7761 inimest. Foto: Marko Saarm

EELMISEL AASTAL sündis Põhja-Sakala vallas 55 last, aga suri 131 inimest. Sellega on loomulik iive negatiivne, 76 inimest suri rohkem kui sündis. Kui siia lisada rändega seotud muutused, on meie elanike arvu vähenemine veel kurvem. Kui vallakodanikuks registreeris end 318 inimest, siis lahkus 378 ehk oleme 60 inimesega miinuses. Kokku jäi eelmisel aastal valla elanikkond 136 inimese võrra väiksemaks ja oli käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga 7761 inimest.

Elanikkonna vähenemine maapiirkondades ei ole paratamatu. Saan aru, et väljaspool Harju- ja Tartumaad on elanike arvu suurendada väga raske, aga inimeste väljavoolu pidurdamine ning väikesele kasvule pööramine on tegelikult võimalik.

3. jaanuaril avaldas portaal lounaeestlane.ee uudise, et Lõuna-Eesti omavalitsustes elanike arv vähenes, aga on üks erand: Tõrva vallas elanike arv hoopis kasvas. Küll vaid 12 inimese võrra, aga siiski – ei kahanenud, vaid kasvas! See on suur asi. Midagi teevad nad oluliselt paremini kui meie.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles