VILJANDI Uus aasta toob turu parklasse parkimisaja piirangud ning tulevik tasu (7)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Uus aasta toob Viljandi turu parklasse uue parkimiskorra. Parkida saab kaks tundi, seejärel tuleb auto mujale sõidutada.
Uus aasta toob Viljandi turu parklasse uue parkimiskorra. Parkida saab kaks tundi, seejärel tuleb auto mujale sõidutada. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus on otsustanud Viljandi turu parklas piiramatule tasuta parkimisele kriipsu peale tõmmata ning jaanuari keskpaigast peab arvestama sellega, et turuesisesse parklasse tuleb kaasa võtta parkimiskell või maksta trahvi.

Alates 15. jaanuarist võib Viljandi turu parklas tasuta parkida kaks tundi. Tasu eest parkimisaega juurde osta, nagu näiteks Centrumi parklas, ei ole vähemalt praegu võimalik ning hiljemalt kahe tunni möödudes tuleb oma auto turu parklast kuskile mujale liigutada. Kui seda ei tehta, siis tuleb arvestada parkimiskorra rikkumise eest määratud trahviga, mille suurus Viljandi linnas on praegu 20 eurot. Parklal hakkab silma peal hoidma linnavalitsuse ametnik.

Viljandi linnapea Madis Timpson rääkis, et parkimisküsimust on linna ja haigla esindajate kohtumistel mitmeid kordi arutatud ning praeguse otsuse põhjuseks on asjaolu, et haigla ehitus on tükk aega olnud täies hoos ning ehitustegevuse tõttu on osa parklast hõivatud. See tähendab, et liiga pikalt parklasse jäetud autode tõttu pole teistel enam kuskile võimalik parkida. "Seda nägime juba omal ajal Uku keskuse laiendamise ajal, et ehitustööd võtavad parklast osa enda alla ning parkimiskohti hakkab nappima," tähendas Timpson.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles