ORAV ANSIPI SEISUKOHAST Linnavolikogu liikmest ettevõtja: avalikkuse ootus Kaja Kallase tagasiastumiseks on drastiliselt kasvanud

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Tiit Jürmanni meelest levib ühiskonnas suundumus pidad end kõige targemaks ega soovita kuulata oma ala eksperte.
Tiit Jürmanni meelest levib ühiskonnas suundumus pidad end kõige targemaks ega soovita kuulata oma ala eksperte. Foto: Elmo Riig

Vikerraadio 28. detsembri hommikuprogrammi usutluses ütles Eesti kõige staažikam peaminister ja eurosaadik Andrus Ansip, et Kaja Kallase usalduskrediit on kadunud ja selle põhjuseks ei ole ainult Vene skandaal, vaid üldisem suhtumine ja poliitikategemise viis. "Kui 70 protsenti Eesti rahvast soovib peaministri tagasiastumist, siis see on väga, väga tugev signaal ja kui valitsuse toetus on napp 33 protsenti, siis seda tuleb pidada isegi julgeolekuohuks Eesti riigile," on Ansip veendunud.

Sakala küsis kohalikelt reformierakondlastelt, kas nad nõustuvad, et Reformierakonna madalast reitingust ja peaminister Kaja Kallasest on saanud Eestile julgeolekuoht, ja kui nad nii ei arva, siis miks.

Viljandi linnavolikogu liige, kauaaegne reformierakondlane ja ettevõtja Tiit Jürmann arvas, et tõenäoliselt tugines Andrus Ansip oma väidetes infole, mida temal ei ole. "Küsimusele, kas kogu Eestile terendab julgeolekuoht, annaksid adekvaatse vastuse kaitsepolitseiamet ja välisluureamet ning ilmselt ka kaitseväe peastaabi luureosakond. Samast tõden, et Reformierakonna reiting on väga palju kukkunud ja avalikkuse ootus peaminister Kaja Kallase tagasiastumiseks on drastiliselt kasvanud. Jah, on tehtud vigu ja on ka probleeme, aga probleemid on lahendamiseks ja vead parandamiseks," rääkis Jürmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles