Kaevikuküünalde valamiseks vajatakse väga vaha

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Tiina Zujenkov urgitseb küünlavaha õhtuti filmivaatamise või audioraamatu kuulamise taustaks. Ka teeküünaldest saab tegelikult omajagu materjali. See ämbritäis vaha on kraabitud ühe mängufilmi vaatamise ajal.
Tiina Zujenkov urgitseb küünlavaha õhtuti filmivaatamise või audioraamatu kuulamise taustaks. Ka teeküünaldest saab tegelikult omajagu materjali. See ämbritäis vaha on kraabitud ühe mängufilmi vaatamise ajal. Foto: Erakogu

Nii nagu möödunud aastal, valmistab käsitööpoe pidaja Tiina Zujenkov ka tänavu kaevikuküünlaid, et need Ukrainasse saata. Muu materjal on tal küünalde valmistamiseks olemas, aga vaha on otsas ja nüüd loodabki Zujenkov, et head inimesed küünlajäägid prügikasti viskamise asemel talle viivad.

Tiina Zujenkov ja Ingrid Uus valmistasid ja saatsid Ukrainasse möödunud aasta talvel 1300 kaevikuküünalt. "Elan maakodus ja mul on ruumi mökerdada. Linnakorteris seda naljalt ei tee – see tekitab meeletult sodi," rääkis Zujenkov.

Suvel tehti küünalde valmistamises paus, kuid nüüd küsitakse taas küünlaid, mida Ukrainasse saata. Ja nii asuski Zujenkov jälle neid meisterdama. Sel aastal on ta Ukrainasse saatnud juba 177 küünalt. "Nüüd teen küünalid edasi, kui ainult vaha jaguks. Muu materjal – pakendid, tahimaterjal ja üle tuhande purgi – on heade annetajate toel täitsa olemas, aga vaha ei ole. Kolmapäeval läks viimane käiku."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles