Rõõmsad hüpped raskel rajal ehk Kuidas kahest küülikust kasvas välja terve varjupaik

Copy
Muffin on üks 13 küülikust, kes hiljuti Viljandi valda Kokaviidika külla rajatud varjupaigas on ulualuse leidnud.
Muffin on üks 13 küülikust, kes hiljuti Viljandi valda Kokaviidika külla rajatud varjupaigas on ulualuse leidnud. Foto: Elmo Riig

Selle aasta alguses registreeriti Viljandi vallas Kokaviidika külas mittetulundusühing Rõõmsad Hüpped. Kunagi kahe küüliku võtmisest alanud teekond on Viidika talu perenaise Kati Sulbi ja peremehe Martin Enni neile endalegi märkamatult muutnud küülikute varjupaiga pidajateks. Millega tegu?

Hüljatud ja väärkoheldud loomadega tegelejaid on Eestis üsna palju – ja samas tõenäoliselt paraku liiga vähe. Nii võibki paljudel selle teema vastu huvi tundvatel inimestel olla kahe silma vahele jäänud tõik, et sotsiaalmeedias ja mujalgi on mõne ürituse juures osaline alles tänavu jaanuaris loodud mittetulundusühing Rõõmsad Hüpped, mis lähemal uurimisel osutub küülikute varjupaigaks.

Detsembri keskpaigas potsatab postkasti pressiteade, mis kannab ette, et ehtekunstnik Tõnis Malkov ja Jewellery for People korraldavad heategevusliku jõuluoksjoni küülikute varjupaiga toetuseks. Kavalasti lisatud küülikupildid ahvatlevad jõudehetkel mittetulundusühingu kodulehte avama ning sealt selgub, et varjupaik asub esiteks Viljandimaal, ning pärast lühikest telefonikõnet ka see, et neile võib rahulikult külla minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles