EESMÄRK SILMAPIIRIL Rohelise Maja kohvik on annetajate toel kogunud rohkem kui 12 000 eurot

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Rohelise Maja kohvik alustas novembris annetuste korjamist, et viletsas seisus katus välja vahetada.
Rohelise Maja kohvik alustas novembris annetuste korjamist, et viletsas seisus katus välja vahetada. Foto: Marko Saarm

Novembris andis Viljandi Rohelise Maja kohvik ühismeedias teada, et kohviku maja katus tuleb täielikult välja vahetada, sest on väga viletsas seisus ning parandada seda enam ei anna. Umbes pool selleks vajalikust summast loodab kohvik annetajate toel kokku saada ning praeguseks on kogutud enam kui 12 000 eurot.

Tänavu juba 12. ja mitteametlikult 15. sünnipäeva tähistanud Rohelise Maja kohvik pöördus novembris kogukonna poole palvega aidata kohviku ja poena tuntuks saanud rohelist karva majale uus katus paigaldada. Kohvikupidaja Enn Onni rääkis Sakalale, et kohvikul endal sellise töö ette võtmiseks vahendeid napib, kuna katuse vahetamine on kulukas, eriti veel ajaloolise kivikatuse vahetamine.

Ühisrahastusplatvormi Hooandja veebis seadsid kohvikupidajad eesmärgiks koguda 15 000 eurot, aga see eesmärk praegu täidetud pole. Esimese paari annetuspäevaga novembris saadi kokku peaaegu kuus tuhat eurot, 24. detsembri hommikuks oli see summa kasvanud 12 451 euroni. Kui Rohelise Maja kohvik aga 9. jaanuariks oma eesmärki ei täida, siis kannab Hooandja annetajatele raha lihtsalt tagasi ning kohvik peab hakkama muid võimalusi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles