Tänapäeva päkapikud maadlevad pakimägede ja murdunud puudega

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Maale posti viies on kulleril kaasas lumelabidas. Aga kui teele on kukkunud puu, pole sellest kasu. Sel varahommikul tegi kuller külateele sadanud lumele esimesed jäljed ja toimetas teelt eest sinna langenud männi.
Maale posti viies on kulleril kaasas lumelabidas. Aga kui teele on kukkunud puu, pole sellest kasu. Sel varahommikul tegi kuller külateele sadanud lumele esimesed jäljed ja toimetas teelt eest sinna langenud männi. Foto: Elmo Riig

Selleks ajaks, kui pakki ootavad viljandimaalased hommikul virguma hakkasid, oli paljudele neist paki saabumisest teatav SMS juba saadetud. Viljandi Omniva jaotuskeskuse töötajad askeldavad detsembriks kogunenud paki- ja kirjavirnade kallal sama tragilt nagu päkapikud.

Töömaht hakkas jaotuskeskuses kasvama juba pärast novembri lõpus olnud musta reedet, mis tõi maja pakke ja pakikesi täis. Jõulukuul pole pakid aga enam ainsad, mis postimaja täidavad ja laialisaatmist ootavad. Mida lähemale pühadele, seda suurem on kaartide ja kirjade osa.

Viljandi Omniva jaotuskeskuse grupi juht Anneli Talgre nentis, et ega paberpost ole unustuse hõlma vajunud ning detsembris on sellest lausa uputus. «Kirjakastid on tõepoolest umbes. Käime neid päeva jooksul mitu korda tühjendamas, et kõik kliendid saaksid oma kirja ikka ära anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles