Suure-Jaani kiriku katuse tarvis kogunes toetuskontserdiga ligi 2500 eurot

Sakala
Copy
Suure-Jaani Johannese koguduse õpetaja Hedi Vilumaa (paremal) koos 15. detsembri kontserdil ülesastunud esinejatega.
Suure-Jaani Johannese koguduse õpetaja Hedi Vilumaa (paremal) koos 15. detsembri kontserdil ülesastunud esinejatega. Foto: Erki Sepp

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Suure-Jaani Johannese koguduse õpetaja Hedi Vilumaa andis teada, et 15. detsembri kontserdiga, millel astusid üles Marek Sadam, Ele Millistfer ning Suure-Jaani muusikakooli ja E STuudio noored, kogunes pileti- ja annetusmüügist kokku 2454,60 eurot.

Vilumaa tänas kõiki esinejaid ja rohkearvulist toetajaskonda. Näiteks aitasid vabatahtlikud kiriku pidukuube rüütada ja teelauda katta. Samuti tänas ta neid, kes annetasid müügiks enda valmistatud või toodetud esemeid. Müügi tulu läheb katuse fondi.

"Toetuskontserte plaanime korraldada ka uuel aastal, aga praegu kestab kirikus veel annetusmüük. Nii et tulge, soetage väärt jõulu- või muid kinke või midagi head endale," ärgitas vaimulik.

Mitu aastat on olnud Viljandimaa vanima pühakoja, XIII sajandi keskel ehitatud kiriku katusel näha töömeeste toimetamist. Sõelapõhjana läbisadavast laastukatusest vahetati 2021. ja 2022. aastal kooriruumi osa, mis sai kivikatte. Järgmisena taastati pikihoone katus kandekonstruktsioonide juures. Kui raha kokku saadakse, viib teine etapp uue kivikatuse paigaldamiseni ning loodetavasti tööde kavakohase valmimiseni 2024. aastal.

"Abikäe on ulatanud riik muinsuskaitseameti kaudu – ilma selleta ei suudakski. Teine toetaja on kuni 2022. aastani olnud Põhja-Sakala vald. Kolmas pool on meie inimesed koguduses ja annetajad," rääkis Hedi Vilumaa detsembri algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles