Pideva elektrikatkestuse ohu tõttu soetab Männiku metsatalu kalli generaatori (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Männiku metsatalu perenaine Ene Sillamaa on selle aasta viimastel kuudel alatasa elektrikatkestuste tõttu hädas olnud. Sel pildil seisab ta oma kinnistul kohas, kuhu saab elektrit tootva generaatori järgi ühendada.
Männiku metsatalu perenaine Ene Sillamaa on selle aasta viimastel kuudel alatasa elektrikatkestuste tõttu hädas olnud. Sel pildil seisab ta oma kinnistul kohas, kuhu saab elektrit tootva generaatori järgi ühendada. Foto: Marko Saarm

Nii nagu paljudes muudes maakohtades on Viljandist kümne kilomeetri kaugusel Männiku metsatalus selle aasta lõpul maadeldud elektrikatkestustega. Nii otsustas selle seminarideks, koolitusteks, kokkutulekuteks ja pidudeks ruume välja rentiva turismitalu perenaine osta võimsa generaatori. 

"Elektrikatkestuste tõttu on tulnud pikalt ette broneeritud üritusi ära jätta," tõdes Ene Sillamaa. "Päris palju olen generaatorit laenanud. Alles oli 25 tundi elekter ära, generaator töötas ja inimesed olid meie metsatalus sees."

Sillamaa rääkis, et kodus võib ta olla ka kaks päeva elektrita ja midagi hullu ei juhtu, aga turismitalus on kogu küttesüsteem maaküttel. Et viimasel ajal on elektrikatkestusi olnud eriti palju, on ta tellinud võimsa generaatori. "Meil ei ole siin väikese generaatoriga midagi teha. Sellisega, mille soetasin pärast 2005. aasta tormi, saan kodus ainult tuled põlema panna," märkis ta. Paraku jõuab see praeguse info järgi kohale alles aprillis.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles