Viljandi Suveooper pühendatakse Eri Klasile

Sakala
Copy
Eri Klas tegi palju ja jõudis palju. Viljandi Pauluse kirikus dirigeeris ta 2007. aastal Viljandi noorte muusikute kontserti.  
Eri Klas tegi palju ja jõudis palju. Viljandi Pauluse kirikus dirigeeris ta 2007. aastal Viljandi noorte muusikute kontserti.  Foto: Elmo Riig

Viies Viljandi Suveooper tuleb lauluväljakul 26. juunil, on pühendatud Eri Klasile ja kannab pealkirja "Pan American Night Flight".

"See saab olema nagu öine kontinentidevaheline muusikaline lend," rääkis peakorraldaja ja kunstiline juht Jüri Leiten. "Just see iseloomustaski maestro Eri Klasi tavapärast tööelu ja lemmikheliloojaid ning orkestreid, mida ta juhatas üle saja oma elu jooksul. Olles tihe külaline Ameerikas, kasutas ta tihti Pan American World Airwaysi lende ning töötas pikkadel lendudel partituuride ja kontsertide ettevalmistamisega." 

Leiten lisas, et Eri Klas armastas Ameerikat nii lõunast kui ka põhjast ning oli alati alati valmis viima sinna Eestist muusikat ja kollektiive. "RAM, ERSO, paljud rahvusooperi Estonia solistid ja dirigendid on saanud just tänu temale tuule tiibadesse maailmas." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles