Puuluup sai välisministeeriumi preemia

Sakala
Copy
Ministeeriumi kultuuripreemia andis rõõmsalt üllatunud Puuluubile üle minister Margus Tsahkna (keskel).
Ministeeriumi kultuuripreemia andis rõõmsalt üllatunud Puuluubile üle minister Margus Tsahkna (keskel). Foto: Egert Kamenik

Välisministeeriumi kultuuripreemia pälvis tänavu ansambel Puuluup. Ministeeriumi kinnitusel sai duo selle ugri tuuma viimise eest üle maailma. Viljandi juurtega Puuluupi kuuluvad Ramo Teder ja Marko Veisson, kes on andnud kontserte üle seitsme aasta. Lisaks arvukatele esinemistele Eestis on nad üles astunud USA-s, Hiinas, Saksamaal, Soomes, Tšehhis, Ungaris, Poolas, Rootsis, Leedus ja Lätis.

"Puuluup ristab oma Hiiu kandleid ja elektroonikat miksiva muusikaga Eesti pärimust tänapäevaste muusikastiilidega ning on armastatud nii kodumaal kui ka äratanud suurt huvi üle maailma," ütles välisminister Margus Tsahkna reedel preemiat kätte andes. "Kultuuridiplomaatias on Eesti kultuuripärandi ja meie olemuse tutvustamine maailmas väga olulisel kohal ja Puuluup on teinud seda silmapaistvalt hästi."

Esimest korda anti välisministeeriumi kultuuripreemia välja 2010. aastal ning tänavu tunnustatakse loomeinimesi juba neljateistkümnendat korda. Varasematel aastatel on preemia saanud teiste seas ansambel Trad.Attack!, tänavakunstnik Edward von Lõngus, Arvo Pärt, Imbi Paju, Ewert and The Two Dragons, Kalle Kasemaa, ERSO, Anne Erm, Kristiina Ehin, mängufilmi "Mandariinid" tegijad ja Louis Kahni sihtsasutus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles