Vabatahtlikud päästjad said haagiseid, virnastajaid ja muud vajalikku

Sakala
Copy
Haagised ootavad vabatahtlike päästjate juurde jõudmist.
Haagised ootavad vabatahtlike päästjate juurde jõudmist. Foto: Päästeamet

Päästeamet andis vabatahtlikele päästekomandodele varustust, et kriisideks paremini valmis olla.

Kokku läks jagamisele 82 kütuse transpordimahutit, 74 haagist ning 79 virnastajat. Mahutisse mahub üle 400 liitri kütust. On nii uut kui ka kasutatud varustust, kokku ligi 233 000 euro väärtuses.

Viljandimaal said Kõpu vabatahtlikud päästjad diislikütuse transpordimahuti, haagise ja virnastaja. Kolga-Jaani ja Karksi-Nuia vabatahtlikele läks haagis, mobiilne tankurmahuti ja virnastaja ning Mõisakülla mobiilne tankurmahuti ja virnastaja.

Päästeameti vabatahtlike peakoordinaator Margus Möldri tõdes pressiteate vahendusel, et viimastel aastatel on kahjuks sagenenud kriisid, mis toovad kaasa elektrikatkestusi ja häireid muude elutähtsate teenuste osutamises.

«Nende põhjuseks on tavaliselt tormid, aga tänapäeva maailmas ei saa välistada ka küberrünnakut ja muid põhjuseid, ka sabotaaž ei ole kahjuks võimatu,» kõneles ta. «Sellises olukorras on kriitiliselt oluline, et meie kogukondadel oleks suurem iseseisev hakkamasaamise võime. Kogu riiki katva vabatahtliku päästevõrgustiku kaudu tagame, et võime kriisides paremini toime tulla ja inimestele abi anda ka igas väiksemas maanurgas.»

Päästevõrgustikku kuulub 72 kutselist ja 119 vabatahtlikku komandot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles