Arvamusliidrid otsivad turiste

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal otsiti «Sakala» arvamusliidrite lõunal vastust küsimusele, kas euro aitab kaasa Eesti põllumajanduse edendamisele.
Eelmisel aastal otsiti «Sakala» arvamusliidrite lõunal vastust küsimusele, kas euro aitab kaasa Eesti põllumajanduse edendamisele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna keskpäeval algab Viljandi pärimusmuusika aidas ajalehe «Sakala» ja Euroopa Parlamendi korraldatud arvamusliidrite lõuna, kus seekord otsitakse võimalusi tuua Viljandimaale rohkem turiste.

Viimase nelja aasta jooksul on Viljandimaa saanud Euroopa Komisjoni vähe tuntud, kuid suure potentsiaaliga turismisihtkohtade võistlusel tervelt kolm võitu. 2008. aastal kuulutati «Eesti avastamata aardeks» Viljandi linn, 2009. aastal Soomaa ja 2010. aastal Võrtsjärv. Peale selle jõudis Olustvere mõisakompleks mullu kolme Eesti parema hulka.

«Kahjuks näitab meie majutusasutustes öömajale jäänute arv, et turistid ei ole neid aardeid endiselt üles leidnud,» nentis «Sakala» peatoimetaja Hans Väre. Näiteks eelmisel aastal ulatus Viljandimaa majutusasutuste keskmine täitumus üle tasuvuse piiriks peetava 30 protsendi vaid juulis, enamikus kuudes jäi see aga kõigest 15 kanti.

Seetõttu kutsusidki «Sakala» ja Euroopa Parlamendi Eesti infobüroo kokku turismispetsialistid ning maakonna avaliku elu tegelased, et ühiselt nõu pidada, miks külalised siinseid aardeid üles ei leia.

Mõttevahetuse avab Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar-Toomast, kes räägib transpordi ja turismi seostest ning vaeb, kas Viljandi maakonna ühendusteed muu maailmaga pakuvad piisavalt liikumisvõimalusi.

Meistergiid ja reisikorraldaja Elina Aro tutvustab kuulajaile, millisena paistavad Viljandimaa aarded turistidele, ja pakub lahendusi, kuidas ammutada Viljandist uusi turismitooteid.

Seejärel on sõna poetess Kristiina Ehinil, kes arutleb Viljandi identiteedi ning siinsete inspiratsiooniallikate üle.

Ettekannete ringi lõpetab Vanaõue puhkekeskuse omanik ja Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu, kes muutis lagunenud katusega sohvoosiaegse puhkebaasi tänapäevaseks turismikompleksiks.

Tänavune «Sakala» ja Euroopa Parlamendi Eesti infobüroo arvamusliidrite lõunasöök on järjekorras juba viies. Varasematel aastatel on arutletud maaelu, Euroopa Liidu toetuste, majanduskriisis peituvate võimaluste ning selle üle, millega Viljandimaa seljatab ülejäänud Eesti.

Arvamusliidrite lõunast osavõtjate ring on aasta-aastalt muutunud, sõltudes suuresti kesksest teemast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles