Väikese Kevin-Sanderi ülikallis ravim jõudis tervisekassa loetellu (1)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Kui seni on harukordset haigust põdev Kevin-Sander saanud ravi annetajate toel, siis nüüd on tervisekassa andnud teada, et uuest aastast on poisile vajalik ravim lisatud tema rahastatavate ravimite loetellu.
Kui seni on harukordset haigust põdev Kevin-Sander saanud ravi annetajate toel, siis nüüd on tervisekassa andnud teada, et uuest aastast on poisile vajalik ravim lisatud tema rahastatavate ravimite loetellu. Foto: Erakogu

Esmaspäeval andis tervisekassa pressiteate vahendusel teada, et uuest aastast laieneb tema rahastatavate ravimite nimekiri. Teiste seas lisandub loetellu haiglaravim Naglazyme, mida on elukestvaks raviks vaja peagi 3-aastaseks saaval Viljandi poisil Kevin-Sanderil.

Uuest aastast rahastab tervisekassa mitut uut haigla- ja retseptiravimit. Lisaks tekib arstidel võimalus kasutada olemasolevaid ravimeid uutel näidustustel ja suurema arvu patsientide raviks. Laienevad migreeni, hulgiskleroosi, trombotsütopeenia, astma, atoopilise dermatiidi, mitte-Hodgkini lümfoomi, südamepuudulikkuse, kroonilise neeruhaiguse, kasvuhomooni puudulikkuse ning polüüpidega nina ja ninakõrvalurgete põletiku ning erinevate vähipaikmete ravivõimalused.

2024. aastal kujuneb tervisekassa haigla- ja retseptiravimite eelarveks ligi 310 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles