Koorid annavad tasuta jõulukontserdi

Sakala
Copy
Dirigent Raul Talmar
Dirigent Raul Talmar Foto: Korraldaja fotokogu

Reedel, 15. detsembril kell 18 esinevad Viljandi baptisti kirikus ühisel jõulukontserdil kaks tudengikoori, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia segakoor ning Tallinna ülikooli BFM-i segakoor.

Kontserdi pealkiri "Vanad head jõululaulud" on kantud ideest pakkuda ülikoolikooride lauljatele traditsiooniliste jõululaulude esitamise ning publikule äratundmise rõõmu. Sinna juurde näidatakse multimeedia lahendusena vanu häid jõulukaarte koostöös visuaaltehnoloogia tudengitega. Enne järgmist, 2025. aasta üldlaulupidu annavad sellised koostööprojektid ning kontserdid hoogu koorimuusika edendamisele ning aitavad leida seeläbi uusi noori lauljaid kooridesse.

Kontserdi kunstilise poole eest vastutavad dirigendid Raul Talmar ja Pille Kährik, kaastegev on kontsertmeister Aare Külama.

Viljandi kultuuriakadeemia segakooril on head ajad: lauljaid on üle 40 ning liikmeteks on läbi aegade olnud lisaks tudengitele kooli vilistlased ja õppejõud erinevatelt erialadelt metallikunstnikest kultuurikorraldajateni. Alati on koori ridadesse kuulunud heast seltskonnast ja kõrgest laulukultuurist lugu pidavad sõbrad Viljandi linnast ja maakonnast. Viimase noortelaulupeo ettelaulmise järel anti koorile taas esimene kategooria. Koori dirigendiks on juba paar aastakümmet akadeemia vilistlane Pille Kährik.

Tallinna ülikooli BFM-i segakoor asutati aastal 2013. Sellele panid aluse omaaegse muusikaosakonna tudengid. Aja jooksul liitusid kollektiiviga teiste erialade üliõpilased ja koosseis kujunes rahvusvaheliseks.

Dirigent Raul Talmar on sündinud koorilauljate peres. Elus on tal vedanud, sest ta on saanud töötada palju aastaid noortega, juhatades segakoori Noorus, Tallinna tehnikaülikooli akadeemilist naiskoori ja üle-eestilist neidudekoori Leelo. Nüüd on ta juba ligi kümme aastat Tallinna ülikooli BFM-i segakoori juures. (Sakala)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles