Kaua oodatud rahvarõivaste nõuandekoda teeb uuel aastal uksed valla

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Rahvarõivaste nõuandekoja asutamiseks kirjutasid koostööleppele alla Viljandi muuseumi juht Jaak Pihlak ja mittetulundusühingu Rahvarõivas tegevjuht Anu Randmaa, protseduuri jälgisid rahvarõivatundjad Sandra Urvak, Tiina Jürgen ja Inna Raud.
Rahvarõivaste nõuandekoja asutamiseks kirjutasid koostööleppele alla Viljandi muuseumi juht Jaak Pihlak ja mittetulundusühingu Rahvarõivas tegevjuht Anu Randmaa, protseduuri jälgisid rahvarõivatundjad Sandra Urvak, Tiina Jürgen ja Inna Raud. Foto: Elmo Riig

Reede pärastlõunal käis Viljandi muuseumi käsitöömajas, mis eelmisel aastal hellitavalt Tõrukojaks ristiti, vilgas sagimine. Allkirjad sai koostööleping Viljandi muuseumi ja mittetulundusühing Rahvarõivas vahel ning jaanuaris alustab tegutsemist rahvarõivaste nõuandekoda.

Nõuandekoda asub juhtima rahvarõivaste uurija Tiina Jürgen, kes on Viljandi muuseumi etnograafiakogu kuraator. Jürgen rääkis, et Viljandimaa piirkond oli seni ainus, kellel veel sellist rahvarõivaste nõuandekoda polnud, ehkki seda on tahetud siia juba mõnda aega rajada. Mitmesugustel põhjusel on see seni viibinud, kuigi huvi selle vastu on olud suur. Vajalikud sammud on nüüd aga astutud ning nõuandekoda hakkabki järgmisest aastast tööle.

Millega tegu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles