ÜKS KÜSIMUS RIIGIKOGULASELE Seeder: riik elab üle jõu eelkõige soovist täita Reformierakonna kalleim ja rumalaim valimislubadus (7)

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Isamaa riigikogu fraktsiooni juhi Helir-Valdor Seedri hinnangul elab Eesti riik üle jõu eelkõige soovist täita Reformierakonna kalleim ja rumalaim valimislubadus: maksuküüru likvideerimine, mille negatiivne mõju eelarvele on pikaajaline.
Isamaa riigikogu fraktsiooni juhi Helir-Valdor Seedri hinnangul elab Eesti riik üle jõu eelkõige soovist täita Reformierakonna kalleim ja rumalaim valimislubadus: maksuküüru likvideerimine, mille negatiivne mõju eelarvele on pikaajaline. Foto: Elmo Riig

8. detsembril võttis riigikogu vastu 2024. aasta riigieelarve. Järgmise aasta eelarve kulud ja investeeringud on 18,5 miljardit ja tulud 16,8 miljardit eurot. Seega plaanib riik laenata 1,7 miljardit eurot. Rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd ütles pärast eelarve vastuvõtmist "Aktuaalsele kaamerale", et eelarve aluseks olev majandusprognoos näeb järgmiseks aastaks ette 2,7-protsendilist majanduse reaalkasvu.

"Isegi ligilähedale sellele ükski prognoos ei näita, pigem vastupidi. Pigem kasvu ei tule või isegi võib juhtuda, et on väike majanduslangus järgmisel aastal," viitas Sõerd ebarealistlikule eelarvele.

Seetõttu küsis Sakala Viljandimaalt riigikokku valitutelt, kas ja miks peaksid siinsed inimesed olema parlamendis vastuvõetud riigieelarvega rahul.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles