GALERII Viljandi noorkotkas pälvis haruldase tunnustuse

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy

Viljandi gümnaasiumi õpilane, Kaitseliidu Sakala maleva Heimtali rühma noorkotkas Reimo Jürjo pälvis haruldase tunnustuse. Nimelt anti Reimole teisel advendipühapäeval Paistu rahvamajas Noorte Kotkaste I järk. See on Eesti oludes erakordne tunnustus. Jürjo on neljas noorkotkas kogu organisatsioonis ja esimene Sakala malevas, kes on selle tasemeni enne täisealiseks saamist jõudnud.

Praegu 17-aastane Reimo liitus Sakala maleva noorkotkastega 2015. aastal. Ta õppis siis teises klassis ja astus noorkotkaste sekka pelgalt uudishimust. "Õppisin toona Viljandi Kesklinna koolis. Seal käidi rääkimas ja mulle tundus, et see võiks olla põnev. Järgnevatel aastatel ei olnud ma eriti aktiivne, aga alates aastast 2019 olen kõiksugused koolitused ja õppused kaasa teinud," rääkis Reimo.

Ühe järgu saamiseks peab läbima kuus erinevat teemat, praktilist moodulit. Reimol on nüüdseks kõik kuus järku. Teisisõnu, ta on läbinud 36 erinevat teemat ja kirjutanud ka lõputöö, mille esitas Sakala maleva juhtkonnale hindamiseks. "See ei olnud raske, pigem referaadi tüüpi tekst. Lõputöö teemaks oli noorte kaasamine juhtimisse Kaitseliidu noorteorganisatsioonides: kuidas on Kaitseliidu noorteorganisatsioonid viimaste aastate jooksul parandanud noorte kaasamist otsustusprotsessi. Kirjeldasin noortekogude vajadusi ja eesmärke ning noortekogude koostööd," rääkis Jürjo pärast I järgu pidulikku üleandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles