Viljandimaa omavalitsused jätavad töötajad jõulupreemiata

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Viljandi omavalitsustes jäävad jõulupreemiad seekord välja maksmata.
Viljandi omavalitsustes jäävad jõulupreemiad seekord välja maksmata. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi varem on Viljandimaa omavalitsuste töötajad jõulupreemiaid saanud, jäävad nad seekord valdavalt sellest ilma, samuti tulemustasust. Paremal juhul peetakse maha jõulupidu, kus tuleb maksta omaosalus.

Põhja-Sakala vallavanem Karel Tölp selgitas Sakalale, et vallavalitsus soovib järgmisel aastal tõsta kõigi valla töötajate palka. "Seetõttu on eesmärgiks minna järgmisesse aastasse üle võimalikult suure pangajäägiga. Selline sõnum on edastatud ka allasutustele," andis Tölp mõista, et preemiate või niinimetatud tulemustasude maksmine jääb ära.

Viljandi vallavanem Alar Karu sõnas, et Viljandi vald ei ole juba aastaid maksnud töötajatele jõulupreemiaid. "Samas on meil aastas kord ette nähtud arenguvestlus töötajatega ja sellele järgnev tulemustasu määramine, kui palgafondis on selleks piisavalt vahendeid. Hallatavate asutuste juhid saavad samuti vastavalt oma asutuse palgafondi piires paremaid töötajaid ära märkida tulemustasu maksmisega. Sel aastal korraldab Viljandi vallavalitsus valla ametnikele ja hallatavate asutuste juhtidele ühise jõuluõhtu," oli Karu selgitus, millest võis välja lugeda, et näo järgi võib mõni töötaja ikkagi tulemustasu saada. Jõuluõhtu eest peab töötaja tasuma viis eurot omaosalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles