Päästeamet lubab laupäevast taas jääle minna, kui sel on vähemalt 10 sentimeetrit paksust

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Päästeamet mõõdab järvejää paksust iga päev. Praegu on Viljandi järvel jääd kümne sentrimeetri jagu, see võib aga muutuda ning enne jääle minemist tuleb oludega tutvuda.
Päästeamet mõõdab järvejää paksust iga päev. Praegu on Viljandi järvel jääd kümne sentrimeetri jagu, see võib aga muutuda ning enne jääle minemist tuleb oludega tutvuda. Foto: Elmo Riig

Päästeamet lubab homsest siseveekogude jääle minna, ent üksnes tingimusel, et jääkaane paksus on vähemalt 10 sentimeetrit. Kontrollida saab seda ameti digikaardilt, mida uuendatakse iga päev.

Amet rõhutas, et õhem jää kui 10 sentimeetrit pole piisavalt tugev ega pruugi inimest kanda. Populaarsemate siseveekogude jää paksust mõõdab amet iga päev, mõõtmise tulemusi saab vaadata pidevalt täienevast kaardirakendusest. Kaart on informatiivne ja oma ohutuse eest vastutab ameti sõnutsi igaüks siiski ise.

Kaardile hakatakse mõõtmistulemusi kandma kord päevas ning enne jääle minekut tuleks sellele pilk peale heita. Jääolud võivad muutuda või olla väga piiripealsed, näiteks Viljandi järve jääkaane paksuseks mõõdetigi kolmapäeval täpselt 10 sentimeetrit, kalda ääres kuus sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles