Nädala hinnasilt Kui ravim maksab 300 000 eurot, siis suhtlemine on tasuta

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Inimlik, teiste inimeste hirme ja muresid arvesse võttev suhtumine ja suhtlemine ei maksa sõna otseses mõttes sentigi. Pilt on illustratiivne.
Inimlik, teiste inimeste hirme ja muresid arvesse võttev suhtumine ja suhtlemine ei maksa sõna otseses mõttes sentigi. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Veebruaris kolmeaastaseks saava Kevin-Sanderi elu päästmiseks kogub Tartu ülikooli kliinikumi lastefond juba tükk aega annetusi, sest lapse vanematel, talle vajaliku ravimi tootjal ja fondil on teadmine, et lubadustest hoolimata tervisekassa aastas 300 000 eurot maksvat ravimit seni kinni ei maksnud. Nõnda kulgeski lapse ja tema vanemate elu annetuste ja headele inimestele lootmise najal. Kui Sakala asja hiljuti uurima hakkas, sest käivitatud on järjekordne annetuskampaania, siis selgus, et tegelikult justkui hakkab maksma küll, juhul kui valitsus detsembris kinnitab otsuse see soodusravimite nimekirja kanda.

Lastefond, kes jälle annetusi korjama oli asunud, ja lapse vanemad ei teadnud sellest midagi. Ravimitootja esindaja ei teadnud sellest samuti midagi: ühtegi kokkulepet tervisekassaga sõlmitud ei ole ja soovist kokkuleppele jõuda polnud ta kuulnud.

Infovahetus peaks sellistes küsimustes olema palju parem. Küsimus ei ole ju selles, millal soovitud diivanimudel poodi jõuab või kas lemmikjogurt on tootmisest maha võetud või lihtsalt kodulähedase poe valikust välja arvatud. Laps vajab ravimit, et ellu jääda. Regulaarselt. Olukord on niigi väga raske ning vanemad ja teised pereliikmed ilmselt muremõtetest ja hirmust homse päeva ees näost hallid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles