Saladusega kaetud Viljandi toetusraha jagamine – kas demokraatia võit või hoop sellele?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Volikogu opositsiooniliikme Helir-Valdor Seedri (vasakul) soovile saada toetusraha üle otsustajate isiklike hinnangutega tabelid vastas linnavõim nende tabelite salastamisega. Abilinnapea Tonio Tamra sõnul tagab see demokraatliku ja ausa rahajagamise.
Volikogu opositsiooniliikme Helir-Valdor Seedri (vasakul) soovile saada toetusraha üle otsustajate isiklike hinnangutega tabelid vastas linnavõim nende tabelite salastamisega. Abilinnapea Tonio Tamra sõnul tagab see demokraatliku ja ausa rahajagamise. Foto: Elmo Riig

Kui jagada ligi 400 000 eurot Viljandi linna raha ühingute vahel nii, et selle üle otsustajate isiklikud hinnangud saaksid avalikuks, oleks see abilinnapea arvates ebademokraatlik. Opositsioonijuht on aga kardinaalselt vastupidisel arvamusel.

«Avaliku raha kasutamine peab olema võimalikult avalik ja kontroll selle üle peaks olema elementaarne,» leidis Viljandis opositsiooni kuuluva Isamaa esindaja Helir-Valdor Seeder.

Viljandi abilinnapea Tonio Tamra valimisliidust Südamega Viljandis arvab, et rahasaajate üle otsustajate hinnangulehtede avalikustamine võib tuua kaasa ähvardusi ja rünnakuid hindajate vastu. «Iga hindaja peab saama oma otsused teha sõltumatult ja nii, et ta ei oleks mõjutatav,» lausus ta.

Viljandi volikogu kuulutas tegevus- ja projektitoetusi ehk lihtsamalt öeldes erinevate ettevõtmiste tarbeks rahajagamise üksikotsused salastatuks eelmise aasta oktoobris. Põhjuseks oli Helir-Valdor Seedri taotlus väljastada talle kõigi hindajate personaalsed hindelehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles